Hårborttagningskräm

Det finns numera så kallade hårborttagningskrämer, som enkelt tar bort hårväxt ifrån ben, ansikte, intimområden med mera. Krämen fungerar genom att reagera kemiskt med hårstråna, på ett sådant sätt att de löser upp sig och kan skrapas bort ifrån hudytan. Detta är ofta en ganska kladdig procedur som dessutom kan lukta rätt illa.

Krämen ska appliceras medhårs, och därefter få verka en stund (ofta rör det sig bara om några minuter) innan den tas bort mothårs med hjälp av en medföljande spatel. Produkten jobbar, till skillnad från många andra hårborttagningsvarianter för hemmabruk, inte genom att kapa av stråna utan istället genom att lösa upp håret.

Detta medför att när det är dags för håret att växa ut igen får man inte samma vassa stubb som efter exempelvis rakning. Krämen innehåller dessutom ofta ämnen som verkar för en mjuk och skön hy, och resultatet blir en len hårfri yta som varar i flera dagar. Dock innehåller den även många kemikalier som hos vissa kan orsaka en allergisk reaktion. Därför ska man alltid prova produkten på ett litet hudområde innan man sätter igång, så att man vet hur bra man tål den. Denna säkerhetsåtgärd är extra viktig när det gäller hårborttagning i ansiktet.

Köpa hårborttagningskräm

Hårborttagningskrämer går förstås att köpa på nätet och här är ett exempel från Eleven.se som är mycket populärt:

[pg_sas_shop category=’harborttagningskram’]

Comments are closed.