Alkaline

[the_ad id=”271″]

Alkaline är en metod som verkar genom att göra håret mycket alkaliskt. Preparatet som används läggs på huden och får verka i några minuter, innan hår och döda hudceller blivit så mjuka att man kan ta bort dem. Resultatet blir i vissa fall permanent, men inte för alla.

Detta är en naturlig följd av att hårväxt inte bara regleras av en sak. Den är beroende av flera faktorer som till exempel vilken växtfas håren befinner sig i. Vad man dock kan se är att återväxten blir långsammare och långsammare ju fler behandlingar man gör. Eftersom metoden är inriktad på att ta bort fjuniga, fina hår används den främst i ansiktet. Ben, armar, bikinilinje med mera kan hur som helst också behandlas med gott resultat.

Alkaline är ett smärtfritt sätt att ta bort oönskad hårväxt på, även om det berörda hudområdet ibland kan bli lite rött och kännas irriterat efteråt. Skulle sådana symptom uppstå kan man lindra med lite is eller naturell yoghurt på huden. För att låta området återhämta sig ifred ska man låta bli att sola inom de närmaste 24 timmarna, samt undvika att sminka det på minst 12 timmar.

Vad kostar hårborttagning med alkaline?

Kostnaden för en behandling med alkaline varierar från terapeut till terapeut, men är även beroende av hur stort område av hår som ska tas bort samt hur kraftig hårväxten där är. Nedan ges några exempel på vad olika kroppsdelar kan kosta att behandla. Det är också värt att notera att man på vissa salonger kan välja alkaline som ett tillägg i en ansiktsbehandling. Då får man ofta betala runt 400 kronor, utöver det ordinarie priset för ansiktsbehandlingen.

Överläpp: ca 420 SEK
Haka: ca 630 SEK
Polisonger: ca 630 SEK
Stora delar av ansiktet: ca 840 SEK
Större partier av både ansikte och hals: ca 1 050 SEK