Brasiliansk vaxning

Inför behandlingen

[the_ad id=”271″]

När det gäller hårborttagning har efterfrågan på en så nära och intim känsla som möjligt ökat – något som för många rimmar med en helt hårlös hy. För detta ändamål är en brasiliansk vaxning perfekt. Denna importerade metod går ut på att man tar bort precis allt hår, antingen på utvalda delar eller över hela kroppen. Resultatet blir en känsla av mjuk och bar hud, som förblir så i upp till 6 veckor efter behandlingstillfället. Det är högst rekommenderat att man utför sin brasilianska vaxning på en professionell salong. Men om man av någon anledning inte vill det så går det att köpa produkter för hemmabruk. Gör man vaxningen regelbundet blir hårets återväxt snart både mindre och långsammare.

Innan själva behandlingen finns det saker man bör ha tänkt över och förberett. Längden på de strån man önskar ta bort bör vara ungefär 7 mm, detta för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Har man för vana att raka sig så får man hålla upp med det cirka 3 veckor innan behandlingstillfället. Detta för att håret ska hinna växa sig så pass långt till dess. För att bedöma hur långa hårstråna är, samt hur dess utbredningsområde ser ut, måste den behandlande terapeuten kunna se kroppsdelarna i fråga ordentligt. Därför måste man tänka på hur man klär sig för dagen.

Själva behandlingen

När han eller hon väl sätter igång används ett mjukgörande preparat för att förbehandla huden som ska vaxas. Det kan handla om en olja eller ett slags babypuder. Därefter lägger terapeuten på själva vaxet, som har värmts upp för att bli lagom mjukt och bredbart. Det appliceras på huden så att en tunn hinna av vax bildas, och ovanpå lägger man en slags remsa av papper. Det är denna remsa man till sist drar bort med ett snabbt ryck, så att både underliggande vax och hår följer med.

När det hela är över och området är fritt från oönskade hårstrån, tar man bort rester av vax. Huden smörjs in med ännu en mjukgörande olja, för att undvika irritation och bli så len som möjligt. Det finns dock både nackdelar och risker med en brasiliansk vaxning. För det första kan det göra riktigt ont, både under själva vaxningen och efteråt. Behandlingen innebär dessutom en allmän hälsorisk om den inte utförs på rätt sätt, samt en risk för infektion om den görs på en person med nedsatt immunförsvar.

Vad kostar brasiliansk vaxning?

En metod för hårborttagning som varit i ropet den senaste tiden är den brasilianska vaxningen. Många tycker att den för intima områden ger ett resultat som slår alla andra metoder. Huden får en mjuk och bar känsla som håller sig kvar lång tid efter behandlingstillfället.

brasiliansk vaxning

Dam: ca 475 SEK
Herr: ca 575 SEK (observera att det inte är alla salonger som erbjuder braziliansk vaxning för män)
Hela benen: ca 400 kr
Halva benen: ca 300 kr
Brasiliansk inkl. hela benen: ca 850 SEK
Brasiliansk inkl. halva benen: ca 750 SEK
Bikinilinje: ca 245 SEK
Bröst: ca 395 SEK
Rygg: ca 395 SEK
Armhålor: ca 200 SEK
Armar: ca 245 SEK
Överläpp: ca 100 SEK