Depilar

[the_ad id=”271″]

Med en Depilar-behandling kan man uppnå en permanent minskning av hårväxten, genom att bryta ned de celler som är ansvariga för den. Man börjar med att vaxa eller plocka bort håret inom det område man önskar behandla, och applicerar därefter en produkt som innehåller nedbrytande enzymer. Dessa går till attack emot de celler i hårsäcken som tillverkar håret, och ”stänger av” dem. Därmed upphör hårväxten lokalt och inget nytt strå kommer att bildas.

En Depilar-behandling behöver, i likhet med många andra metoder för permanent borttagning, utföras kontinuerligt för att komma åt alla de hårsäckar som dittills befunnit sig i vilofasen. Produkten man använder börjar vid varje behandling att aktivera dessa, vilket kan göra att hårväxten i början upplevs som ökad. På så vis blir efterföljande behandlingar mer effektiva och resultatet snart mer synligt.

Efter en behandling ska man undvika exponering för sol i cirka 24 timmar, samt låta bli att bada inom en timme. Man ska också ha i åtanke att de oönskade stråna bör vara minst 5 mm långa vid behandlingstillfället, så att resultatet av den inledande vaxningen blir optimal.

Vad kostar depilar hårborttagning?

När man ska ta bort hår med Depilar-metoden ska man alltid ha vaxat huden precis innan. Därför bör man komma till salongen med en hy som är helt ren och fri ifrån makeup, krämer, deodorant och liknande produkter. Vill man få extra valuta för pengarna kan man dessutom förbereda hudområdet i fråga genom att peela eller torrborsta det några dagar i förväg. På så vis blir det mer mottagligt för den kommande behandlingen. De priser som anges nedan är ungefärliga, och förekommer inte sällan i ”kit” med mer förmånliga priser. Till exempel kan ben plus bikinilinje kosta 2.700 kronor, medan det hade kostat 2.300 + 800 = 3.100 kronor att behandla dem var för sig.

Hela ansiktet: ca 900 SEK
Haka, kind eller hals: ca 500 SEK
Överläpp: ca 400 SEK
Armhåla: ca 800 SEK
Hela ben: ca 2 300 SEK
Halva ben: ca 1 500 SEK
Bikinilinje: ca 800 SEK
Rygg: ca 2 000 SEK