Epilering

[the_ad id=”271″]

Epilering är en metod som utförs på salong, och ger ett i stort sett permanent resultat. Hur många behandlingar som krävs innan hårväxten går tillbaka varierar dock från person till person, och går inte att säga på förhand. Behandlingen innefattar strömförande nålar vilket vissa upplever som obehagligt.Terapeuten för in en tunn strömförande nål i hårsäcken, och sätter sedan på strömmen. Värmen som bildas förstör hårcellerna där, vilket i sin tur gör att hela hårstrået lossnar från sitt fäste och kan plockas ut med en pincett.

Varje hårstrå tar cirka 7-15 sekunder att behandla, och vanligtvis behöver det bara göras en gång per hårsäck. Epileringen får dock upprepas en tid senare, eftersom man behöver behandla även de hårsäckar som låg i vilofasen vid det första tillfället. Efteråt ska man applicera ett kylbalsam eller liknande, samt undvika att sola på minst ett dygn. Detta för att låta huden reparera sig ifrån det angrepp som behandlingen inneburit.

Vad kostar epilering?

När det gäller priserna för epilering ska man veta att de normalt baseras på hur lång tid behandlingen kräver – ju fler hårstrån som ska bort, desto dyrare blir det alltså. Salongerna som utför epilering brukar först och främst ta en startavgift på runt 200 kronor. Utöver denna summa ligger kostnaden runt 40 kronor per 5 minuters behandlingstid. För att få en uppfattning om vad det kommer att kosta kan man räkna med att ungefär 200 hårstrån hinner tas bort på 30 minuter.

En bra epilator man kan använda hemma är Nordic Feels 7 in 1 cordless Epilator.