Rakapparat

[the_ad id=”271″]

En rakapparat är oftast batteridriven och innehåller en rörlig liten klinga. Genom små hål i den del som förs utmed huden trycks stråna in till klingan, som skär av dem. En av fördelarna med att använda rakapparat är att det går snabbt och är enkelt. Man behöver heller inte bry sig om raklödder eller rakgel. Skulle den rakade huden bli lite röd går det normalt över med en klick vanlig hudkräm.

Risken att få små blödande sår i huden är mindre än med exempelvis en rakhyvel. Man ska dock se till att ha apparaten uppladdad om man använder en batteridriven variant. Annars kan det göra ganska ont om batteriet tar slut under pågående rakning.

En annan variant av rakapparaten är epilatorn, som inte bara skär av stråna utan helt enkelt drar ut dem ifrån roten. Inuti en epilator ligger en tråd formad som en helix, där ändarna sitter fast emot en motor som roterar. När man för epilatorn över huden, dras håren där in i tråden och roten följer med. Efter att ha använt en epilator kan man behöva smörja in huden med någon typ av lugnande och återfuktande hudlotion.

En vanlig missuppfattning när det gäller daglig rakning är att det får håret att växa ut snabbare, och dessutom bli grövre och mörkare. Det är snarare så, att när håret växer ut igen upplevs stubben som vassare eftersom det är de ändar som blivit avskurna som hamnar utåt. Själva takten på hårväxten förblir den samma, oberoende av om man rakar sig eller inte.

Köpa rakapparat på nätet

Moderna rakapparater blir bättre och bättre för varje år, även om förändringarna kanske inte riktigt är revolutionerande. De rakar i alla fall närmare, djupare och lämnar din hud i ett bättre skick än tidigare rakapparater.

När man köper en rakapparat så ska man inte sikta in sig på de billigaste, som ofta lämnar din hud i ett ganska risigt skick. Det är helt enkelt inte värt det! Se till att köpa en rakapparat av åtminstone medelgod kvalitet: