Vaxning

[the_ad id=”271″]

En metod som kan göras både med varmvax och med kallvax. Ett varmvax värmer man först upp så att det smälter, och låter det sedan svalna till en mer behaglig temperatur. Vaxet appliceras sedan medhårs på huden med hjälp av en spatel, i ett skikt som är ungefär lika tjockt överallt. Lagret får sedan stelna något, inte för länge, innan man håller emot med ena handen och drar av vaxet mothårs med den andra. Efteråt tar man bort vaxrester som blivit kvar, och applicerar en lugnande och återfuktande produkt.

Ett kallvax fungerar i princip på samma sätt, men här handlar det inte om en flytande produkt. Istället använder man sig av vaxförsedda pappersremsor som läggs på huden och rivs av. Vaxning ger ett långvarigt resultat, upp till 8 veckor, men kan göra ont och vara irriterande för huden. Håren måste dessutom vara minst 5 mm långa för att kunna tas bort på detta sätt.

Vad kostar vaxning på salong?

Att gå och vaxa sig på salong är en traditionell metod som i allra högsta grad lever kvar än idag. Det passar bra för den som inte tycker sig ha tid, ork eller förmåga att göra det hemma – det behandlande proffset nöjer sig ju inte med annat än det bästa, för att skapa ett gott rykte med fler kunder som resultat. De produkter som används är dessutom anpassade efter hudtyp och utformade för att vara så snälla mot huden som möjligt.

Halva ben: ca 435 SEK
Hela ben: ca 630 SEK
Bikinilinje: ca 285 SEK
Armhåla: ca 285 SEK
Rygg: ca 480 SEK
Bröst: ca 350 SEK
Överläpp: ca 160 SEK
Överläpp & haka: ca 220 SEK

För hemmabruk

Om man vill vaxa bort hår kan man även göra detta hemma. Redskapen finns tillgängliga på många ställen att köpa enkelt och smidigt online. Ett exempel är Nordic Feels hemmavaxningskit som du hittar här.